69 kr
Quinoa är ett näringsrikt frö från Sydamerika och ett nyttigare alternativ än pasta, ris, potatis eller bröd. Den har ett högt proteininnehåll, nära dubbelt så mycket som ris. Den finns i många färger men vanligast är vit, röd och svart quinoa. Röd quinoa är mer al dente efter kokning och ger färg på tallriken.
Näringsvärde per 100 g
Energi | 1591 kJ/380 kcal |
Fett | 4,8 g |
- varav mättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 69 g |
- varav sockerarter | 0 g |
Fiber | 7,4 g |
Protein | 13,6 g |
Salt | 0,03 g |
Ingredienser
100% ekologiska röda quinoa frön.
Ursprungsland: Peru
Quinoa kan användas som alternativ till ris, couscous eller som ingrediens i sallader, soppor och grytor.
Skölj quinoan noggrant. Koka upp 1 del med 2 delar vatten och lite salt. Rör om och sjud på låg värme under lock i 15 minuter. Låt vila i ytterligare 5 minuter.
Förvaras i ett svalt, mörkt och torrt utrymme. Öppnad förpackning bör tillslutas för att undvika fukt och förlänga hållbarheten. Förvaras utom räckhåll för barn.
Kategorier: