179 kr
Chiafrön kan användas i smoothies, yoghurt, brödbakning och i gröt. De kan också användas för att göra chiapudding. Blanda då chiafrön med mjölk (vanlig mjölk eller t ex mandeldryck eller kokosmjölk) och låt den stå i kylskåpet ett par timmar tills det får en geléliknande konsistens.
Chia (Salvia hispanica) är en ört som tillhör myntafamiljen Lamiaceae och härstammar ursprungligen från Syd- och Centralamerika (centrala -och södra Mexiko samt Guatemala).
Använd chiafrön i smoothies, yoghurt, brödbakning, i gröt eller varför inte göra en chiapudding då du blandar chiafrön med mjölk (vanlig, mandel- eller kokosmjölk). Låt den stå i kylskåpet ett par timmar tills det får en geléliknande konsistens. Ät den sedan med t ex lite kokosflingor och kakaonibs som topping.
Innehåll: Ekologiska Chiafrön (RAW)
Näringsvärde per 100 g: Energi: 455 kcal Fett: 32 g - varav mättat fett: 3 g Kolhydrater: 5 g - varav sockerarter: 1 g Fiber: 30 g Protein: 21 g Salt: <0,025 g % av DRI (dagligt referensintag) Kalcium: 88 % Järn: 90 % Fosfor: 113 % Magnesium: 114 % Koppar: 236 %ppar: 236 %