99 kr
Välkänd krydda som tillför en curryliknande smak till maten
För extern och intern användning
Rekommenderad användning:. ½-1 tsk med vatten, juice etc. till varje huvudmåltid. För extern och intern användning. Inte lämplig för groning.
Bockhornsklöver är en ettårig ört med ursprung i västra Asien. Frukter är små baljor med 10-20 frön vardera. Alla växtdelar har en stark, kryddig lukt.
Färska skott och torkade frön används som en kulinarisk krydda - i sig eller som en del av kryddblandningar. Bockhornsklöverfrön är en fast ingrediens i curry - som finns i många varianter, särskilt i Indien. När den används av sig själv kommer bockhornsklöver att lämna en curryliknande smak.
Bockhornsklöverfrön har hittats vid arkeologiska utgrävningar i Tel Halal i dagens Irak - bevis på millenniegammal användning av människor.
Latinskt namn: Trigonella foenum-graecum.
Näringsinnehåll | Per 100 g |
Energi | 1 529 kJ 393 kcal |
Fetter - mättade fettsyror | 6,4 g 0,7 g |
Kolhydrater - sockerarter | 48 g 24 g |
Kostfibrer | 10 g |
Protein | 23 g |
Salt | 0,18 g |