Food Detective - matintoleranstest

Produktinformation

1 299 kr

Snabba leveranser
Finns i lager
Ytterligare detaljer

Testar för intolerans på följande livsmedel:
Majs, durumvete, gluten, havre, ris, råg, vete, sötvattensfisk (lax, öring), skaldjur (räkor, räkor, krabba, hummer, mussla), tonfisk, vit fisk (kolja, torsk, rödspätta), äpple, svarta vinbär, grapefrukt, melonblandning (cantaloupmelon, vattenmelon), oliv, apelsin & citron, jordgubbar, tomat, nötkött, kyckling, lamm, fläsk, komjölk, ägg (hela), mandel, paranötter, cashewnötter, jordnötter, valnöt, broccoli, kål, morot, selleri, gurka, purjolök, baljväx mix (ärta, lins, gröna bönor), paprika (röd, grön, gul), potatis, sojaböna, kakaobönor, vitlök, ingefära, svamp, te, jäst.

Matintolerans kan vara så mild att det till och med går obemärkt förbi, och man tror att så mycket som 45% av människorna har någon form av matintolerans. Eftersom dessa känsligheter ofta inte upptäcks eller kontrolleras kan de orsaka långvariga skador som manifesterar sig senare i livet.

Matintoleranser är ofta fördröjda, till skillnad från allergier. Om du äter något din kropp inte kan hantera så kan det ta flera timmar innan symptomen visar sig. Detta gör det ofta svårt att upptäcka en intolerans och hitta vad som ligger bakom den. Symptom på intoleranser visar sig ofta i mag- och tarmkanalen. Intensiva väderspänningar är vanligt, men intolerans kan även leda till illamående, förstoppning, diarré, kräkningar, huvudvärk och migrän, pipande andning och rinnig näsa, utslag eller utmattningssyndrom.

 *IgG står för immunglobulin (typ G). Immunglobuliner är en klass av proteiner som fungerar som antikroppar som produceras av immunsystemet.

Matintoleranstest behöver inte vara komplicerat. För att få en överblick över tid på din matinotlerans och hur din kropp har anpassat sig till en viss diet bör flera test genomföras med 3-4 månaders mellanrum. Ett test för att upptäcka intolerans, ett andra för att se hur den intolerans har påverkats av förändrad diet.

Hur fungerar ett matallergitest?
Reaktionsbrickan är präglad med matproteinextrakt. Ett blodprov med fingerpincett (50 µl) späds ut och läggs till i brickan. I efterföljande steg möjliggör användningen av detektor- och utvecklarlösningar identifiering av närvaron av matantikroppar genom att en eller flera blå fläckar visas brickan. Ju mörkare fläcken är, desto högre är koncentrationen av IgG-antikroppar som detekteras för den specifika mat. Hänvisning till livsmedelsplanen gör det möjligt att identifiera livsmedel som orsakar antikroppsproduktion.

Ett matintoleransstest rekommenderas inte under graviditeten eftersom immunsystemet undertrycks. Men 4-6 veckor efter förlossningen bör vara ok.

Testet är CE godkänt för professionelt bruk, görs i närvaro av nutritionist eller på klinik. Vid frågor om testet kontakta info@provsvaret.se.

Relaterade produkter