99 kr
Dulse är en röd havsalg som växer på de norra kusterna av Atlanten. Den är rik på jod.
Dulse algbladen är mörklila och har en lätt kryddig smak som gör den till en spännande ingrediens i köket.
Näringsvärde per 100 g
Energi | 826 kJ/199 kcal |
Fett | 1,12 g |
- varav mättat fett | 0,4 g |
Kolhydrat | 11,7 g |
- varav sockerarter | <0,5 g |
Fiber | 36,4 g |
Protein | 17,3 g |
Salt | 5,1 mg |
Jod | 4,33 mg (2886% av AI* |
AI*= Tillräckligt intag |
Ingredienser
Ekologiska dulse algblad (Palmaria palmata).
Rekommenderad dos:
Skölj Dulse bladen i vattnet noga. Kan blötläggas och klippas ner i sallader och soppor. Går även att torrosta och använda som krydda och garnering.
Gravida och ammande kvinnor bör undvika Dulse på grund av höga jodhalter.
Förvaras i ett svalt, mörkt och torrt utrymme. Öppnad förpackning bör tillslutas för att undvika fukt och förlänga hållbarheten. Förvaras utom räckhåll för barn.