Vitamin E är en fettlöslig vitamin, som vi får från vegetabiliska oljor, margarin och spannmålsprodukter. Det finns flera olika varianter av E-vitamin, men produkten Bio-E-Vitamin innehåller d-alfa-tokoferol, naturens eget vitamin E, som är den mest kraftfulla och aktiva varianten.
Hur mycket behöver vi?
Vi människor utför i dag avsevärt mindre hårt kroppsligt arbete än vi gjorde förr i tiden, och därför behöver vi inte ett lika högt kaloriintag. I dag äter vi mindre mat än våra förfäder gjorde, och detta innebär samtidigt att vi skurit av en del av vår tillförsel av vitaminer och mineraler. Dessutom har den naturliga halten av mikronutrienter i vår föda minskat beroende på moderna jordbruksmetoder, utarmning av jordarna och föroreningar i vår miljö. Slutligen är vitamin E mycket känsligt för djupfrysning, och vi äter ju mer och mer djupfryst mat. Det finns alltså många goda skäl att komplettera sin kost med vitamin E.
Det finns all anledning att begränsa skador på cellmembran och cellbeståndsdelar, och vitamin E är en kraftfull antioxidant. Cellbeståndsdelar utsatta för oxidativ stress innefattar vitala delar inuti cellen vilka säkerställer en korrekt cellfunktion, till exempel kärnan med dess genetiska material (DNA och RNA), mitokondrierna där energi produceras och ribosomer som producerar proteiner under ledning av DNA.
Läs vårt blogginlägg om E-vitamin här: http://graviditetsbloggen.se/e-vitamin-ett-hojdartillskott-fertliteten/
Ingredienser: Vitamin E (d-a-tokoferol i naturlig form) sojaolja, kapselskalet (gelatin, från nötkreatur), fuktighetsbevarande medel (glycerol), renat vatten.
Innehåll per dagsdos: 1 kapsel %DRI*
Vitamin E (d-alfa-tokoferol) 290 mg** 2417%
*DRI = dagligt referensintag ** 290 mg motsvarar 430 IU vitamin E
Storlek: 60 kapslar
Förvaring:
Förvaras i rumstemperatur, utom räckhåll för små barn
Kosttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad kost.
Rekommenderad dos:
1 kapsel dagligen för vuxna.
Rekommenderas inte under graviditet eller för ammande.